1 glasova 5

Opis

Zasnovan na romanu „Šta prolaziš“ Sigrid Nunjez, ovo kinematografsko remek-delo reditelja nagrađenog Oskarom Pedra Almodovara istražuje obnovljeno prijateljstvo između Ingrid (oskarovka Džulijana Mur) i Marte (oskarovka Tilda Svinton), nekada bliskih prijateljica čije putevi su se na kraju razišli u različitim pravcima. Ingrid, autorka autofikcije, i Marta, ratna reporterka, ponovo se susreću u ekstremnoj, ali neobično slatkoj situaciji – Marta se suočava sa neizlečivom bolešću.
Film istražuje duboku, emocionalnu dimenziju prijateljstva, pokazujući kako Ingrid uči da bude sa Martom u njenim najtežim trenucima, prepoznajući i prihvatajući smrt. U ovom intimnom okruženju, gde smrt nije konačan kraj, već prilika za nova razmišljanja o životu, prijateljstvo dve žene sublimira se u osećanje slično ljubavi, bez komplikacija koje ljubav nosi.
Tilda Svinton i Džulijana Mur nose celokupnu težinu filma, pleneći publiku svojim izvanrednim nastupima. SLEDEĆA SOBA istražuje ne samo moć prisustva i saosećanja, već i umetnost slušanja, ostavljajući gledaocima pitanja o životu, smrti i neizbrisivim vezama koje stvaramo tokom života.

Slike i video

1 videa

Repertoar