• Najave

   • Crna udovica
    Originalni naziv: Black widow
    Start: 07. Maj 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Cate Shortland
    Detaljnije
   • Dara iz Jasenovca
    Originalni naziv: Dara iz Jasenovca
    Start: 04. April 2021.
    Žanr: Ratna drama
    Režija: Predrag Antonijevic
    Detaljnije
   • Nije vreme za umiranje
    Originalni naziv: No Time to Die
    Start: 01. April 2021.
    Žanr: Akcioni triler
    Režija: Cary Joji Fukunaga
    Detaljnije
   • Kings Man - Početak
    Originalni naziv: The King
    Start: 11. Februar 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Matthew Vaughn
    Detaljnije

  • Filmovi
  •  
   • Tuckwood

   • Vikend sa ćaletom
    Original: Vikend sa ćaletom
    Žanr: Komedija
    Režija: Miroslav Momčilović
    Detaljnije
   • Kućni patuljci: Operacija kolačići (sinhro.)
    Original: Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen
    Žanr: Crtani
    Režija: Ute von Münchow-Pohl
    Detaljnije
   • Prevodioci
    Original: Les traducteurs
    Žanr: Triler
    Režija: Régis Roinsard
    Detaljnije
   • Lesi se vraća kući (sinhro.)
    Original: Lassie - Eine abenteuerliche Reise
    Žanr: Porodični
    Režija: Hanno Olderdissen
    Detaljnije

  • Repertoar
  •  

    
   • Zavrseno snimanje domaceg filma ''Kako su me ukrali Nemci''


  • 17. Decembar 2009.

   Obavestavamo vas da je upravo zavrseno snimanje filma ‘’Kako su me ukrali Nemci’’, reditelja Milosa Radivojevica, u produkciji filmske kuce Testament filmS, iz Beograda.

   Film je dobio podrsku ministarstva za kulturu Republike Srbije preko odobrenih sredstava na konkursu Filmskog Centra Srbije 2008. godine u iznosu od 20% celokupnog budzeta. U projektu su kao koproducenti ucestvovali – Jadran film, Zagreb; Atalanta – Ljubljana; Refresh – Sarajevo; Balkan film – Banja Luka; Magic Box – Novi Sad; Cine Box – Beograd; 27 films – Berlin; Concept films – Beograd; Filmteam – Budimpesta; Pinter film – Budimpesta. Distributer filma je Tuck. Budzet filma iznosi 1,2 miliona €.

   Film ‘’Kako su me ukrali Nemci’’ je 16. igrani film ovog autora, zasnovan na  autobiografskoj prici Milosa Radivojevica o nemackom oficiru III rajha koji u uslovima okupacije ostvaruje roditeljski kontakt sa usamljenim decakom iz provincijskog grada u Srbiji. Uz autora, scenario potpisuju Svetozar Vlajkovic i Vladislava Vojnovic. Misa Radivojevic je kompletan autor kultnih filmova novog talasa srpske kinematografije “ Ziveti kao sav normalan svet”, “Decko koji obecava”, “Una”, “ Ni na nebu ni na zemlji”, “Buđenje iz mrtvih”…..

   Film ‘’Kako su me ukrali Nemci’’  vraca nas u 1991. godinu i donosi nam pricu o Aleksu, sredovecnom a nedovoljno afirmisanom piscu, poreklom iz bivse Jugoslavije, koji vec 30. godina zivi u malom primorskom mestu na obali Jadrana, usamljeniku koji je namerno porusio sve veze sa svojim prethodnim zivotom i svojim sunarodnicima. Jednog dana u njegovom zivotu pojavljuje se Dita, nekadasnja prostitutka koja mu dovodi devojcicu Romi. Ona je dete Ditine pokojne sestre s kojom se Aleks nekada susretao, pa Dita smatra da je Romi mozda i njegovo dete. Aleks odlucuje da devojcicu odvede u obliznji veci grad i tamo je preda Centru za nezbrinuta lica.

   Tokom puta od Aleksove kuce na obali do Centra za socijalni rad, on devojcici u nekoliko krupnih flesbekova prica pricu o svom detinjstvu.

    

   Glavni junak Aleksove price je Jelena, Aleksova majka, a radnja se dogadja sredinom proslog veka obuhvatajuci period od trenutka kad je Aleks 1939. zacet do njegove osme godine. Pored intimne linije radnje, Aleks usput posredno analizira i kritikuje tragicnost socijalnog eksperimenta vremena u kom je rodjen - korene i razvoj socijalizma u svom zavicaju, Jugoslaviji. Na putu do socijalne ustanove, preko svoje price o detinjstvu Aleks na drugaciji nacin pocinje da posmatra zivot i buducnost napustene devojcice Romi. Na televiziji su najnoviji izvestaji o ratnom raspadu zemlje,  romanticna a izgubljena proslost se susrece sa surovom sadasnjoscu, Aleks uzima Romi za ruku i krece drugim putem...

    

   Zavrsetak postprodukcije filma i njegova pojava u javnosti ocekuju se na prolece 2010. godine.

   Fotografije sa snimanja mozete pogledati putem sledeceg linka:

    

   http://www.flickr.com/photos/cvcv/sets/72157623015458384/show/

    


  •