• Najave

   • Crna udovica
    Originalni naziv: Black widow
    Start: 07. Maj 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Cate Shortland
    Detaljnije
   • Dara iz Jasenovca
    Originalni naziv: Dara iz Jasenovca
    Start: 04. April 2021.
    Žanr: Ratna drama
    Režija: Predrag Antonijevic
    Detaljnije
   • Nije vreme za umiranje
    Originalni naziv: No Time to Die
    Start: 01. April 2021.
    Žanr: Akcioni triler
    Režija: Cary Joji Fukunaga
    Detaljnije
   • Kings Man - Početak
    Originalni naziv: The King
    Start: 11. Februar 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Matthew Vaughn
    Detaljnije

  • Filmovi
  •  
   • Tuckwood

   • Vikend sa ćaletom
    Original: Vikend sa ćaletom
    Žanr: Komedija
    Režija: Miroslav Momčilović
    Detaljnije
   • Kućni patuljci: Operacija kolačići (sinhro.)
    Original: Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen
    Žanr: Crtani
    Režija: Ute von Münchow-Pohl
    Detaljnije
   • Prevodioci
    Original: Les traducteurs
    Žanr: Triler
    Režija: Régis Roinsard
    Detaljnije
   • Lesi se vraća kući (sinhro.)
    Original: Lassie - Eine abenteuerliche Reise
    Žanr: Porodični
    Režija: Hanno Olderdissen
    Detaljnije

  • Repertoar
  •  

    
   • Filmovi na 37. FEST-u


  • 27. Januar 2009.
   Distributerska kuća ’’Tuck’’na 37. FEST-u koji se održava od 20. februara do 01. marta, prikazaće šest filmskih ostvarenja.
    
   Prvi domaći zombi film - ’’Zona mrtvih’’ premijerno će biti prikazan 22. februara. Film je snimljen pod okriljem više internacionalnih produkcijskih kuća – novoosnovane domaće producentske kompanije “Talking Wolf Productions” i kompanija iz Italije – “Trees Pictures” i Španije – “ABS production”.
   Režija je poverena Milanu Todoroviću i Milanu Konjeviću koji su, zajedno sa Vukotom Brajovićem, napisali i scenario.
   Glavni glumac filma Ken Fori, biće i jedan od gostiju ovogodišnjeg filmskog festivala. Ken Fori predvodi brojnu internacionalnu ekipu glumaca koju čine i Kristina Klebe, Emilio Roso, Miki Krstović, Vukota Brajović i drugi.
   Ken Fori je legenda ovog žanra koji iza sebe ima brojne uloge u horor filmovima američke produkcije (“Dawn of the Dead”  Džordza Romera,  “Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III", i dr.).  
    
   Film reditelja Toma Tikvera, ’’Međunarodna prevara’’  koji otvara ovogodišnji filmski festival u Berlinu, sa Klajvom Ovenom i Naomi Vots u glavnim ulogama, takođe će biti prikazan na FEST-u.
   U ovom akcionom trileru, Klajv Oven tumači Luisa Salindžera, agenta Interpola, koji se udružuje sa američkim obaveštajcem kako bi razotkrio moćnu ulogu uvažene finansijske institucije u ilegalnoj trgovini oružjem. Salindžer mora ući u trku sa vremenom i svojim neprijateljima kako bi razrešio slučaj i sprečio razornu transformaciju svetske političke scene.
    
   Nemački film ’’Slučaj Bader Majnhof’’, inače, nomiranovan za Oskara u kategoriji za najbolji strani film, govori o Nemačkoj tokom sedamdesetih godina. Bombaški napadi, pretnja terorizma i strah od neprijatelja iznutra potresaju same temelje još uvek krhke nemačke demokratije. Radikalizovana deca nacističke generacije predvođena imenima kao što su Andreas Bader, Ulrike Majnhof i Gudrun Enslin vode nasilni rat protiv onoga što vide kao novo lice fašizma: američkog imperijalizma podržanog od strane nemačkog establišmenta, među kojim ima mnogo onih sa nacističkom prošlošću. Reditelj filma je Uli Edel a u glavnim ulogama se nalaze Martina Gedeck, Moritc Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhli i drugi.
    

   Korejski film ‘’Tragač’’ je akcioni triler u reziji Hong-jin Na. U glavnim ulogama se nalaze Yun-seok Kim, Jung-woo Ha i drugi. Radnja  filma govori o detektivu i makrou Jung-hou koji se suočava sa velikim problemom. Njegove devojke nestaju bez raščišćavanja dugova. Jedne noći, on dobija poziv od mušterije i šalje Mi-jin, jednu od preostalih devojaka, ignorišući njeno odbijanje zbog teške prehlade. Ali kada Mi-jin ode na sastanak sa mušterijom protiv svoje volje, Jung-ho shvata da je telefonski broj mušterije isti kao onaj sa kojeg su posledni put pozivane nestale devojke. Pošto mu je to sumnjivo, on polazi da je traži. Sa samo 12 sati tokom kojih se serijski ubica može zadržati u pritvoru bez naloga, Jung-ho započinje svoj lov, tragajući za Mi-jin koja je zatočena na nepoznatom mestu.

   Na predstojećem FEST-u biće prikazan i film Majka Lija "Happy-Go-Lucky", koji je na nedavnoj ceremoniji proglašenja nominacija za Oskara, osvojio nominaciju u kategoriji za najbolji originalni scenario. Inače, Sali Hovkins, osvojila je nedavno Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u kategoriji komedije ili mjuzikla. 


  •