• Najave

   • Crna udovica
    Originalni naziv: Black widow
    Start: 07. Maj 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Cate Shortland
    Detaljnije
   • Dara iz Jasenovca
    Originalni naziv: Dara iz Jasenovca
    Start: 04. April 2021.
    Žanr: Ratna drama
    Režija: Predrag Antonijevic
    Detaljnije
   • Nije vreme za umiranje
    Originalni naziv: No Time to Die
    Start: 01. April 2021.
    Žanr: Akcioni triler
    Režija: Cary Joji Fukunaga
    Detaljnije
   • Kings Man - Početak
    Originalni naziv: The King
    Start: 11. Februar 2021.
    Žanr: Akcioni avanturistički
    Režija: Matthew Vaughn
    Detaljnije

  • Filmovi
  •  
   • Tuckwood

   • Vikend sa ćaletom
    Original: Vikend sa ćaletom
    Žanr: Komedija
    Režija: Miroslav Momčilović
    Detaljnije
   • Kućni patuljci: Operacija kolačići (sinhro.)
    Original: Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen
    Žanr: Crtani
    Režija: Ute von Münchow-Pohl
    Detaljnije
   • Prevodioci
    Original: Les traducteurs
    Žanr: Triler
    Režija: Régis Roinsard
    Detaljnije
   • Lesi se vraća kući (sinhro.)
    Original: Lassie - Eine abenteuerliche Reise
    Žanr: Porodični
    Režija: Hanno Olderdissen
    Detaljnije

  • Repertoar
  •  

    
   • "Hari Poter i Polukrvni Princ" pomeren za leto 2009.


  • 15. Avgust 2008.
   Alan Horn, čelnik kompanije Warner Bros Pictures, objavio je danas da je pomeren datum premijere filma ’Hari Poter i Polukrvni Princ’ sa novembra ove godine na leto 2009. godine. Šesti nastavak filmske franšize o Hariju Poteru pojaviće se u bioskopima širom sveta 17. jula, 2009. godine.
    
   U svojoj izjavi Horn je rekao: “Naši razlozi pomeranja ’Polukrvnog Princa’ na leto su dvostruki: mi znamo da je leto pre svega idealno za porodične filmove, što je dokazao uspeh filma ‘Hari Poter i Red Feniksa’ koji je između ostalog bio i drugi po visini zarade u okviru čitave franšize, prateći zaradu prvog dela. Pored toga kao i svaki drugi studio, mi i dalje osećamo posledice koje je naneo štrajk pisaca, što je opteretilo spremnost scenarija za druge filmove, a samim tim promenilo i takmičarsku podlogu za 2009. godinu, nudeci nove mogućnosti koje smo mi želeli da iskoristimo. Složili smo se da je najbolja strategija da pomerimo ’Polukrvnog Princa’ za jul, kada će se savršeno uklopiti kao naš najveći blokbaster za letnju sezonu.’’
    
   Predsednik kompanije Warner Bros Pictures, Džef Robinov, je potvrdio: ‘’Pomeranje datuma premijere ne utiče na raspored produkcije "Hari Poter" filmova. Post-produkcija ‘’Polukrvnog Princa’’ je završena na vreme i planovi studija za sledeći (dvodelni) nastavak pod nazivom ‘’Hari Poter i Relikvije Smrti’’ neće biti pogođeni ovom promenom. Mi znamo da fanovi Harija Potera sa nestrpljenjem iščekuju da pogledaju poslednja poglavlja na velikom ekranu, te zapravo dobra vest za njih je to da će vreme distribucije između ‘’Polukrvnog Princa’’ i prvog dela filma ‘’Hari Poter i Relikvije smrti’’ biti skraćeno“.
    
   Dejvid Jejts režiser filmova ’’Hari Poter i Red Feniksa’’ i ’’Hari Poter i Polukrvni princ’’ a koji ce takođe raditi i na filmu ’’Hari Poter i Relikvije smrti’’ je dodao: ’’Bilo je posebno zadovoljstvo raditi na filmu ’’Hari Poter i Polukrvni Princ’’ . Den, Rupert, Ema i čitava mlađa glumačka ekipa nastavlja da cveta u svom glumačkom razvoju, a naši novi članovi donose svežu boju i život u Hogvorts. Sada dok dovršavamo rad na ’’Polukrvnom Princu’’ uporedo radimo na pripremama za snimanje poslednjeg filma, koje počinjemo u februaru 2009“.
    
   U filmu "Hari Poter i Polukrvni princ" dok Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu, Lord Voldemor širi haos po Britaniji, i pritisak da ga pobedi postaje sve jači. Koristeći staru knjigu napitaka koja je prethodno pripadala "Polukrvnom Princu" Hari je u stanju da poveća svoje znanje magije i da se pripremi za bitku. Međutim, prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću – lokaciju mističnih Horkruksa. Ali potraga za Horkruksima i bitka koja će uslediti u Hogvortsu imaju tragičan ishod – i navode Harija da veruje da on mora da pođe sam da savlada Mračnog Gospodara. Hari sumnja da se zlo možda krije i u samom zamku, ali Dambldor je još uporniji u pripremama Harija za poslednju bitku, za koju zna da se brzo približava. Zajedno rade kako bi pronašli ključ da otključaju Voldemorovu odbranu a kako bi se to privelo kraju, Dambldor regrutuje svog starog prijatelja i kolegu, profesora Horacija Puzoroga, za koga Dambldor veruje da poseduje značajne informacije.

  •